2009. május 17., vasárnap

RAW alapú Swaris kari mintája







13 megjegyzés:

Laulo írta...

many thanks for this pattern !

Monaperla írta...

Gyönyörűek és csodálatosak!!! Köszönjük szépen a mintát!!!

Alexandra írta...

Wonderful work!! Thanks fot the pattern!

Liza írta...

Ez a háromszínű is telitalálat!
A mintáért óriási köszönet!

Ági mama írta...

Megint egy klassz minta! Köszönöm Szilu!!!

LOLA írta...

preciosa.!!!!!!!!!! Muchas gracias por el esquema!!!!!!

Onye írta...

These are exquisite!

Sylvie írta...

Thank you for this real beauty!

Lerika írta...

Fantasztikus ez a minta!!!!Köszike!!!!!:-)))

Unknown írta...

Szia Szilu!

A segítségedet szeretném kérni. A képen látható karkötő hossza kapocs nélkül hány cm? Kb. hány swarit és csiszoltat használtál fel hozzá? Előre is köszönöm!

Mesi

Judit írta...

Köszönöm szépen a mintát!

Bocicsoki írta...

Kedves Szilu!

Nézegettem ezt a swaris mintát, de egyelőre nem tudtam kihámozni a kép alapján s pontos technikát:( segítenél?Köszönöm előre:)

Szilu írta...

Kedves Bocicsoki!

Az első ábra szerint felveszel a fűzőszálra 10 db gyöngyöt (kék szín), majd a végéről (utoljára felfűzött gyöngyök) számított 4-dik gyöngyön ellentétesen átfűzöl (piros szín), felveszel 1 gyöngyöt és 1 gyöngy kihagyásával átfűzöl ellentételen a következő gyöngyön.Ez addig csinálod még 4 kör ki nem alakul, ekkor összekötöd a fűzőszálat.
A következő ábrán láthatod, hogy a következő 6 gyöngyöt (zöld) hogyan kell felfűzni. Az ábrákon sorba haladva szürke színnel azokat a gyöngyöket látod, amelyek már felfűzésre kerültek, színessel pedig azokat amelyeket az adott menetben kell felfűzni.
Az alapot addig fűzöd, amíg el nem éred a karkötő megfelelő hosszát.
Az alsó sor 1-2 ábráján azt látod, hogy hogyan kell felfűzni a díszítést, míg a harmadik ábra mutatja, hogy a végén hogyan kell körbe fűzni gyöngyökkel a karkötőt.

Ha az alap megfűzésével továbbra is gondod van, akkor úgy is megfűzheted, hogy először fűzöl egy 4 gyöngyből álló kört, majd az egyik gyöngy felhasználásával további 3 gyöngy felvételével hozzákapcsolsz egy másik kört. Ezt hívják RAW technikának. A meglévő részhez bármilyen irányba újabb köröket tudsz kapcsolni, így tetszőleges széles és hosszú alapot tudsz fűzni.
Az én általam javasolt módszerrel könnyebb egyenletes és szoros köröket fűzni, viszont egy kicsit jobban kell figyelni, hogy ne tévessze el az ember.

Remélem tudtam segíteni.

Szilu